История

 • 1994

  Трима приятели с една обща мечта – да създават това, което умеят най-добре - чисти и вкусни месни продукти и деликатеси - поставят началото на нещо истинско!

  С няколко професионални машини, 200 квадрата под наем, много научени през годините тайни за автентичното майсторство в занаята и искрената увереност, че когато обичаш това, което правиш и цениш хората, с които го правиш – признанието и успехът са само въпрос на време... Така започва историята на АВА.

  Казват, че всяко начало е трудно...

  Ние казваме, че когато обичаш това, което правиш и влагаш единствено чисти намерения в него – рано или късно трудностите отстъпват и остава само началото на нещо истинско!

 • 1998

  За да постигнеш успех, който не си и сънувал, понякога трябва да се лишиш и от сън...Така работи фабриката в първите си години - с неспиращ производствен цикъл и отдаденост, присъща само на истинското приятелство! От дневна производителност по-малка от 2 тона през първата година, компанията успява да достигне ръст от 6 тона продукция на ден. И успехите не закъсняват...

  АВА се разраства, получава финансиране и успява да закупи терен за собствена производствена база!

  Тайната на успеха не е в това да имаш много късмет, а в това да имаш малко приятели, с които да преминеш през многото перипетии по пътя към успеха!

 • 2002

  Модерна и отговаряща на всички съвременни стандарти – такава е новата производствена база на АВА, построена на площ от 3459 кв. метра в София и оборудвана по европейска програма САПАРД.

  Създадени от приятели и за приятели, продуктите АВА остават все така истински и се произвеждат само от подбрано свинско, телешко и говеждо месо, внимателно овкусено с чисти и ароматни подправки!

  Компанията разширява своето портфолио с нови апетитни деликатеси и се разраства към нови пазари.

  Когато корените на взаимното доверие са здрави, плодовете от общите усилия са обилни

 • 2004

  Компанията печели своите първи големи награди:

  1-во място в конкурса „Тайната на българския вкус“

  - седмо международно изложение за месо и месни продукти

  Златен медал за Шунка Пражка

  Международен Панаир Пловдив, 2004г.

  Най-ценна обаче остава наградата от доверието на хората, които избират вкуса на продуктите АВА за своите делнични и празнични маси.

  Най-голямата награда е хората да обичат това, което правиш! Постигаме го, като създаваме продукти, на чийто вкус и сами не можем да устоим!

 • 2006

  През 2006 г. компанията разраства своето портфолио с марката „Хамко“.

  Когато правиш нещо добре – умножи го по две

 • 2015/2016

  Истинското приятелство става по-ценно с годините! Пази спомена за отминалите срещи, но и не спира да създава нови и нови мигове, прекарани заедно...

  В края на 2015 г. марката АВА се обновява с нова идентичност и лого, нови етикети, осъвременено портфолио, усъвършенствани рецепти и разширяване на търговската мрежа, създавайки още повече поводи да бъдем приятели!

  Ние знаем, че на добрата храна и на добрите приятели винаги можеш да се довериш, защото те никога няма да те разочароват!

  Истинските неща стават по-добри

  с времето

Благодарим Ви за доверието, приятели!